Jaar cel geëist tegen vrouwelijk lid Hofstadgroep

Het openbaar ministerie heeft vanmorgen voor de rechtbank van Rotterdam 12 maanden gevangenisstraf geëist, waarvan vier voorwaardelijk, tegen `Hofstadvrouw' Soumaya S. wegens het medeplegen van illegaal wapenbezit. Soumaya is getrouwd met Hofstadverdachte Nouredine el F. De twee werden in juni van dit jaar opgepakt toen ze uit een auto stapten op station Lelylaan in Amsterdam. Na de arrestatie bleek dat El F. een geladen pistoolmitrailleur in een rugzak bij zich droeg. Tijdens afgeluisterde telefoongesprekken, kort voor haar aanhouding, zei Soumaya S. dat ze `rondliep' met een Agram 2000, het vuurwapen dat bij Nouredine werd aangetroffen. Op de tenlastelegging werd haar nog het medeplegen van verboden wapenbezit `met een terroristisch oogemerk' verweten. Vanmorgen zei officier van justitei K. Plooy echter dat voor die laatste (strafverzwarende) omstandigheid geen bewijs was, omdat het niet duidelijk is geworden wat Soumaya en Nouredine met het wapen van plan waren.