Internet Voorkeur

Turkije. De onderhandelingen met Turkije over de toetreding tot de Europese Unie zijn vannacht alsnog officieel begonnen. Om vijf over half 's nachts arriveerde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Abdullah Gül, in het Luxemburgse conferentiecentrum waar dit weekeinde de onderhandelingen werden gevoerd.

Op de website van de Europese Unie staat een kale, maar heldere pagina met meer informatie over de mogelijke toetreding van Turkije tot de EU. Er zijn politieke en economische profielen van het land en er is een overzicht van de belangrijkste documenten met betrekking tot de toetreding. De foto's zijn meer toeristisch dan politiek georiënteerd. Onder de kop Photo Gallery staat een tiental foto's uit Turkije.

De Turkse kranten Hürriyet en Milliyet besteden op hun webpagina's uitgebreid aandacht aan de start van de Europese onderhandelingen. Turkish Daily News biedt Engelstalige berichten.

Het museum Istanbul Modern geeft een eigentijds beeld van de Turkse kunst. De Engelstalige site toont schilderijen, foto's en installaties van Turkse kunstenaars.