Dierendag

1. Het leuke van dieren is dat ze helemaal niet weten dat het vandaag dierendag is. Dus als je er niets aan doet, nemen ze je dat niet kwalijk.

2. Ik houd van de simpelheid van dieren. Ze hebben geen grote levensvragen. ,,Wanneer krijg ik eten, wanneer gaan we neuken, en kan dat niet tegelijk?'' Daar komt het eigenlijk op neer.

3. Dieren zijn, in tegenstelling tot mensen, nooit depressief. Er is nog nooit een ree van een wildviaduct gesprongen.

4. Ik werd vanmorgen gebeld door GroenLinks, of ik ambassadeur van de blauwe pijlgifkikker wilde worden.

5. De bedreigde dieren zijn verdeeld onder de politieke partijen. De VVD doet de das, het CDA de korenwolf, D66 de kwal, die heeft ook geen ruggengraat, Wilders de fruitvlieg, de SGP de zeehond, tenminste, de zeehondenreu, en de LPF de papegaai.

6. Maar ik doe het niet. Laat maar lekker uitsterven, het is een naar, agressief dier. Spuit zijn blauwe pijlgifkikkergif in andere schepselen Darwins, hij vraagt er gewoon om om uit te sterven.

7. Bovendien, hij heeft er geen weet van, dat hij uitsterft. Wij, mensen, vinden dat erg, of althans, een beetje.

8. Eerst helpen we de wereld naar de kloten, en nu gaan we opeens krokodillentranen zitten huilen omtrent de blauwe pijlgifkikker.

9. Als de mensheid op uitsterven staat, is er geen dier dat ook maar een poot zal uitsteken.

10. Sterker nog, er zal en zucht van verlichting door de fauna gaan. Als de mens opgesodemieterd is, dan is het pas dierendag.