www.nrc.nl

Vandaag op de website van NRC Handelsblad een actuele digitale krant voor scholieren uit de bovenbouw van havo en vwo op www.nrc.nl/scholieren.

De scholierensite biedt onder meer een digitale versie van de bijlage Studiekeuze van afgelopen zaterdag (in pdf-formaat). Hierin staan onder meer tips van Francine Oomen, schrijfster van de serie `Hoe overleef ik': ,,Trek je niks aan van wat anderen tegen je zeggen. Alleen jij weet wat goed voor je is, wat bij jou past en hoort.'' De bijlage is gemaakt voor scholieren die dit jaar hun vervolgopleiding moeten kiezen en bevat veel informatie als hulp bij het kiezen. Plus tips: hoe je een succesvolle relatie opbouwt met de afdeling studiefinanciering; over het vinden van een kamer; over hulp aan studenten die in hun eerste jaar vastlopen.

Verder op de nieuwe scholierensite een nieuwe column van Janneke Wijkmans. Zij schrijft: ,,God straft meteen! Misschien heeft hij me zien slenteren door de winkelstraten van Nijmegen en zag hij ook mijn nog in het plastic zittende boeken, thuis op tafel. Waarschijnlijk zag hij net als ik de twee lege bladzijdes in mijn agenda, alleen sloeg hij ze om en keek hij een weekje verder. Want het stond er wel: tentamen.'' Janneke Wijkmans doet verslag van haar eerste jaar als student in Nijmegen.

In de weekkrant:

Serveersters die de bestelling van hun klanten herhalen krijgen meer fooi.

Kledingbedrijf Zara heeft geen last van Chinese concurrentie.

Kosovo heeft het grootste percentage jongeren in Europa. Maar zonder toekomst.

De Tuindorp Hustler Click maakt gangsta rap in het Nederlands.