The New York Times zet aan tot lezen… van boeken

Om te vieren dat de krant The New York Times nu al zeventig jaar een lijst maakt met bestsellers, organiseerde de krant dit weekend een dag in Bryant Park. In de schaduw van de New York Public Librabry had de krant 150 auteurs van recente boeken uitgenodigd die voorlazen en signeerden. Voor de krant mooie

The New York Times zet aan tot lezen... van boeken

Om te vieren dat de krant The New York Times nu
al zeventig jaar een lijst maakt met bestsellers, organiseerde de krant dit weekend een dag in
Bryant Park. In de schaduw van de New York Public Librabry had de krant 150 auteurs van recente boeken uitgenodigd die voorlazen en signeerden. Voor de krant mooie marketing, voor de auteurs publiciteit -- en kans op omzet. Boekhandel Barnes
& Noble had er ook een tent.

De krant had voor deze ‘Great Read in the Park’ onder meer Stephen Dubner uitgenodigd. Dubner schreef samen met stereconoom Steve Levitt Freakonomics, een boek waarin zij economie gebruiken om uit te leggen waarom makelaars niet te vertrouwen zijn en waarom drugsdealers over het algemeen nog bij hun moeder wonen.

Naomi Wolf liet zich op het laatste moment excuseren, voor Salman Rushdie en Jonathan Safran Foer stonden de bezoekers in de rij.
Van Safran Foers boek Everyting is illuminated is net een film gemaakt.
Vanaf 10 november in Nederland te zien.

    • Freek Staps