Schrijver August Wilson overleden

Toneelschrijver August Wilson, die een tiendelige cyclus over de Afro-Amerikaanse geschiedenis schreef, is in zijn woonplaats Seattle op 60-jarige leeftijd aan kanker overleden. Wilson werkte nog aan het laatste deel van zijn cyclus: Radio Golf. Autodidactische bakkerszoon Wilson (Frederick August Kittel) werd in 1945 geboren in Pittsburg (Pennsylvania), waar ook de meeste van zijn toneelstukken zich afspelen. Ieder deel beschrijft een decennium van de Afro-Amerikaanse twintigste eeuw. Met Ma Rainey's Black Bottom (1982-1984), een biografie van de bekende zwarte blueszangeres, brak hij door op Broadway; zijn grootste succes was het vader-zoon-drama Fences (1987). Dankzij Wilsons succes kregen veel zwarte spelers toegang tot het door blanken gedomineerde Broadway.