Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met acteur Huub Stapel over zijn rol in het toneelstuk Democraten waarin hij de hoofdrol speelt van de voormalige Duitse Bondskanselier Willy Brandt. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week: Edvard Grieg. Aandacht voor de Noorse componist en dirigent Edvard Grieg (1843-1907) die zich liet inspireren door de sagen en legenden van zijn land en Noorse volksmuziek. Hij schreef vooral kleinschalige werk, maar ook de Peer Gyntsuite en een Pianoconcert, die nog steeds zeer populair zijn. Grieg was ook betrokken bij de oprichting van de Noorse Muziekacademie in 1867. Radio 4, 19.30-20.00u.

De avonden. In het eerste uur demonstreert bariton Maarten Koningsberger werk van Franz Schubert. In het laatste uur een kort verhaal van Toon Tellegen en de werkplek van beeldend kunstenaar, filmer en performer Henri Plaat. 747AM, 20.04-23.00u.

Casa luna. De dierenbeschermer van het jaar die vandaag door de dierenbescherming is gekozen praat over zijn of haar passie voor dieren. Radio 1, 0.02-0.45u.