Internet Voorkeur

Bali

De 22-jarige Nederlandse student en surfer Chris van der Draai zat afgelopen zaterdag te eten in een restaurant op Jimbaran Beach, toen hij opeens een knal hoorde. Het betrof een van de drie bommen die dit weekend op Bali ontploften. Op zijn weblog vertelt hij wat er gebeurde. ,,Heel m'n t-shirt zit onder iets wat we dachten dat vis was, later bleken dit stukjes lichaamsdelen te zijn. Laten we maar hopen dat dit de laatste aanslagen waren, want echt lekker loop je nu niet meer rond in Bali.'' Na de eerste knal rende de Nederlander meteen het restaurant uit, de zee in. Van der Draai houdt zijn online dagboek bij via MSN Spaces, dat hij Tidak Worries heeft gedoopt.

Jakarta Post

Op de Engelstalige website van de Indonesische krant The Jakarta Post is het laatste nieuws op de voet te volgen. Het hoopvolle openingsbericht maakt melding van het feit dattoeristen gewoon naar Bali blijven komen. Afgelopen zaterdag verlieten 6.000 mensen via het vliegveld het eiland, maar kwamen er ook weer 6.000 aan. ,,Dat is een verschil met de aanslagen van drie jaar geleden'', zegt een douanebeambte.

spaces.msn.com/members/tidakworries

www.thejakartapost.com