Goal

't Was nog in die tijd dat voetbalclub Roda JC speelde in het vertrouwde stadion Kaalheide in Kerkrade. Tijdens een van de wedstrijden op zondagmiddag besloot ik het stadion vijf minuten eerder te verlaten om zodoende niet opgehouden te worden door de vele supporters.

Terwijl ik het stadion verliet werd ik vriendelijk uitgeleide gedaan door een met een oranje vestje geklede suppoost die in vergelijking met zijn leeftijdgenoten wat achter was gebleven in zijn geestelijke ontwikkeling. De man kweet zich enthousiast van zijn taken.

Opeens klonk er een enorm gejuich in het stadion. Iemand riep: ,,Daar valt een goal!''

Onze suppoost sprak gerustellend: ,,Dat is niet erg die zetten we straks wel weer overeind.''

Bijdragen van lezers zijn welkom via een formulier op www.nrc.nl/ik. Op deze site staan ook de spelregels van de ik-rubriek.

    • Ger Steijvers