Chris Keulemans tijdelijk in leiding centrum De Balie

De voormalige directeur van de Balie, Chris Keulemans, keert tijdelijk terug naar het Amsterdamse debatcentrum. Hij zal samen met onder anderen oud-directeur Felix Rottenberg tot januari het bestuur vormen. Keulemans benadrukt dat zijn aanstelling tijdelijk is. ,,Per januari komt er een nieuwe directeur die een nieuwe koers zal uitzetten'', aldus Keulemans. ,,Onze taak is het ervoor te zorgen dat deze nieuwe directeur over geld beschikt om zijn plannen uit te kunnen voeren.'' De huidige directeur, Anil Ramdas, kreeg kritiek te verduren omdat de Balie onder zijn leiding te weinig bezoekers trok. Ook zette de overheid haar subsidie stop. Ramdas trad in 2003 bij De Balie aan. Keulemans wilde vanochtend nog niets kwijt over eventuele geldschieters voor het noodlijdende debatcentrum. Eerder werd bekend dat de stichting Democratie en Media bereid is een renteloze lening te verstrekken.