Chelsea verder voor op rivalen

Chelsea is fors uitgelopen op de concurrentie in de Engelse Premier League. De ploeg van de Portugese coach Mourinho heeft na de 4-1 zege van gisteren in en op Liverpool een gat van negen punten. De Londense kampioen heeft alle acht competitie duels tot nog toe gewonnen.

Charlton Athletic, de nummer twee in de competitie, verloor de aansluiting door zaterdag met 3-2 te verliezen van Tottenham Hotspur. Manchester United won wel en staat vierde, maar heeft tien punten minder dan Chelsea.

Van Nistelrooy had zaterdag met twee treffers een belangrijk aandeel in de 3-2 overwinning van Manchester United bij Fulham. De Nederlandse jeugdinternational John opende voor de thuisclub de score, hij passeerde zijn landgenoot Van der Sar.

Van Persie bezorgde Arsenal gisteren drie punten. De jonge international, pas in de 70ste minuut ingevallen, zag in de 81ste minuut een schot van zijn linkervoet van richting veranderen en in het doel van Birmingham City belanden. Door de 1-0 winst steeg de Londense club naar de zevende plaats.

In Portugal is FC Porto de klap van de Champions League – thuisnederlaag tegen Artmedia Bratislava – nog niet te boven. De ploeg van trainer Adriaanse verspeelde gisteren bij Maritimo in de slotfase kostbare punten. De koploper kwam op Madeira niet verder dan 2-2. Marcinho maakte namens de laaggeklasseerde thuisploeg twee minuten voor tijd gelijk.

Sporting profiteerde niet van de misstap van Porto. Winst bij Paços de Ferreira had de eerste plaats opgeleverd, maar de ploeg uit Lissabon verloor met 3-0.

In de Italiaanse Serie A werd gisteren opmerkelijk vaak gescoord. Liefst 29 treffers vielen er in zeven duels, een gemiddelde van meer dan vier. De belangrijkste zege kwam op naam van AC Milan, dat met 2-1 won van Reggina en naar de tweede plaats klom. Koploper Juventus behield door een 2-0 thuiszege op Inter zijn vijf punten voorsprong op Milan.

FC Barcelona komt dit seizoen in de Primera Division moeilijk op gang. De trotse titelverdediger leed zaterdagavond in Nou Camp alweer puntenverlies. De manschappen van coach Rijkaard kwamen tegen Real Zaragoza niet verder dan 2-2.

Real Madrid lijkt op de weg terug na en overtuigende zege op Mallorca: 4-0. De doelpunten waren van Ronaldo, Roberto Carlos (2) en Baptista. `De Koninklijke' steeg naar de derde plaats, twee punten achter Getafe en drie voor op Barcelona.

In de Duitse Bundesliga speelde Van der Vaart bij Hamburger SV opnieuw een grote rol met twee doelpunten in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Kaiserslautern. HSV behoudt een punt achterstand op koploper Bayern, dat op eigen veld met 2-0 won van Wolfsburg.