Parade

In deze ?hoofdstad van de wereld? (zoals de New Yorkers graag zeggen) denken de inwoners graag terug aan waar ze vandaan komen. De 20.000 Nederlanders die hier wonen verdwijnen een beetje in het niets, maar als de inwoners van Haiti, Puerto Rico en Jamaica elk jaar samen een parade organiseren komen er twee miljoen bezoekers

Parade

In deze ?hoofdstad van de wereld? (zoals de New Yorkers graag zeggen) denken de inwoners graag terug aan waar ze vandaan komen. De 20.000 Nederlanders die hier wonen verdwijnen een beetje in het niets, maar als de inwoners van Haiti, Puerto Rico en Jamaica elk jaar samen een parade organiseren komen er twee miljoen bezoekers op af.

Dit weekend stroomde de wijk Brooklyn vol met toeschouwers van de parade ? in de zon. Metrostations werden afgesloten omdat de wagons de reizigersstromen niet aankonden. De bezoekers (die zich aan strenge regels moesten houden) zagen in felle kleuren en veren uitgedoste dames dansen op muziek uit voorbijrijdende vrachtwagens. Overal was politie aanwezig. De agenten pakten bezoekers op die betrokken waren bij drie steekpartijen. Volgend jaar weer.

    • Freek Staps