Wijtek Lacny

20 jaar, Kerkdriel,

6 vwo

Profiel: Cultuur en Maatschappij

Ik was al van plan een kunstopleiding te gaan volgen en dus heb ik dit profiel gekozen. Het is het makkelijkste profiel. Ik wil grafisch ontwerper worden. Ik vind tekenen leuk en ik heb ook wel talent daarvoor. Ik heb veel informatie gezocht over kunstopleidingen. Grafisch ontwerpen vond ik een van de leukste opleidingen. Maar ik twijfelde eerst tussen industrieel ontwerpen en grafisch ontwerpen. Ik ga naar Utrecht, de Hogeschool voor de Kunsten. Het is een bekende school. Ik heb open dagen bezocht en toen zag ik dat het een fijne school is. Ik blijf eerst thuis wonen. Ik hoef maar een half uur te reizen naar Utrecht, dan blijf ik liever thuis wonen. Maar als blijkt dat dit niet zo fijn is, dan ga ik wel op kamers. Mijn vader heeft bloemenwinkels, zijn opleiding weet ik niet precies. Mijn moeder heeft iets van scheikunde gestudeerd. Ik lees soms de krant, de Telegraaf of het Brabants Dagblad. Dan bekijk ik de voorpagina en lees de sport.

Nu Ik ben gezakt voor mijn eindexamen en doe nu vijf vakken over op een andere school. Drie dagen naar school. De andere twee werk ik. Mijn studieplannen zijn nog steeds hetzelfde.

    • Margot Poll
    • En Marlies Hagers