Wat zit er in die loempia?

Bier. Veel uitgaan. Studentenverenigingen. Afhaalvoedsel. Dronken. Fietsen en treinen. Seks, drugs, rock 'n roll. Luiheid. Kater. Zijn het vooroordelen of is alles waar en is het studentenleven inderdaad de tijd van je leven? De tiendaagse introductie in Nijmegen zal het me leren.

Een gemiddelde dag tijdens die intro - de maandag - begon met een frisse douche. Dat was ook nodig, want enkele uren daarvoor was het er niet van gekomen. Gedoucht meldde ik me op het verzamelpunt. Van daaruit fietsten we naar roeivereniging Phocas, waar we leuk hebben gepeddeld. Na het roeien zijn we naar het Goffertpark gegaan, waar het goed chillen was met het heerlijke weer van die week. Geruchten over opbloeiende vriendschappen en liefdes waren niet van de lucht, want ook al kenden wij elkaar slechts enkele dagen, roddelen is universeel.

Toen alle roddels doorgenomen waren, haalden we Chinees. Nu is er op zichzelf niets mis met Chinees, maar wél als je in de dagen ervoor óók al alleen maar buitenlands hebt gegeten. Waarom is buitenlands voedsel eigenlijk altijd zo goedkoop? Wat zit er trouwens in die loempia? Van die culinair-filosofische vragen komen vanzelf in je op na de vijfde niet-boerenkoolmaaltijd van de intro.

Desondanks verzadigd gingen we naar het huis van één van de studenten. Op het achterplein werd een quiz georganiseerd. Mijn groepje deed vooral de opdrachten. Zo kwam het dat we, zes vrouw sterk, 40 mensen een massage hebben moeten geven, dat we álle kleren behalve ondergoed hebben uitgewisseld voor het oog van 40 man, en dat we een halve liter drankmix, met niet nader te benoemen ingrediënten, op hebben gedronken. En daarmee wonnen we één doos Celibrations! Echt leuk, zo'n introductie.

We fietsten verder naar het Geitewollen Socken feest, voor de échte socioloog. Dit feest, met alcohol, hasj, shoarma en een bij vlagen goede dj, was natuurlijk hartstikke gezellig. Na veel gedans en gesjans, geroddel en gezuip, hield de dj het om 3 uur voor gezien. Enkele die-hards gingen hierna nog naar een kroeg, maar de vermoeidheid sloeg toe en ik ging naar huis om te slapen.

Dat was één dag van de introductie, en het waren er tien in totaal. Hoe zie je eruit na zo'n spoedcursus studentenleven? Lichamelijk een wrak maar geestelijk fitter dan ooit! Vier jaar van dit leven in het vooruitzicht!

Jááááá, alle vooroordelen zijn waar! Ik raad iedereen aan om student te zijn, te worden, of toch ten minste te leven als een student. Mijn studie? Sociologie.

    • Miriam Dorigo