Trang Ngo

18 jaar, Den Bosch

6 vwo

Profiel: Cultuur en Maatschappij, met economie 1,2

Ik vind talen erg leuk en natuur-profielen zijn niks voor mij. Ik wil business communication gaan studeren in Nijmegen. Dat is omdat ik graag iets van manager wil worden. De opleiding wordt in het Engels gegeven. Ik weet eigenlijk pas sinds kort dat ik dit wil doen. Ik wilde eerst rechten studeren. Maar ik kreeg al snel het probleem: welk recht wil ik studeren? Laatst hoorde ik van een vriendin dat ze business communication wilde studeren en ze vertelde mij wat die studie inhield. Ik vond het meteen leuk. Ik ga binnenkort naar de voorlichtingsdag in Nijmegen. Ik ken die stad heel goed. Veel uitgaansgelegenheden. Veel dingen te doen daar. Ik heb ook gehoord dat de universiteit goed is. Ik blijf thuis wonen. Want stel dat de opleiding een verkeerde keus is of de stad. Dan zit ik daar met mijn kamer. In de derde klas hadden we altijd studiebegeleiding. We moesten opdrachten maken voor onze studiekeuze. Verder kunnen we alles vragen aan de decaan. Ook werd er laatst een specialist ingehuurd, die meehielp met de studiekeuze.

Ik ben op voorlichtingsdagen in Utrecht, Rotterdam en Nijmegen geweest. Ik moet het echt zeker weten. Verder kijk ik op internet en lees brochures. De studiegids ken ik en gebruik ik soms voor adressen.

Mijn ouders zijn naar Nederland gevlucht. Mijn vader kwam hier toen hij ongeveer 20 was, dus hij heeft hier niet op school gezeten. Mijn moeder was 13 en ze heeft havo gedaan, maar dat heeft ze niet afgemaakt.

Ik lees het Brabants Dagblad op mijn werk en in de trein Metro en Spits. Ik lees wel zo'n beetje alles. Alleen sport niet. Ik lees altijd de koppen en dan de artikelen die me interessant lijken.

Nu Het is helemaal anders gegaan. Ik ben gezakt! Ik volg nu volwassenenonderwijs. Daarnaast heb ik een bijbaantje. De komende tijd moet ik eens goed gaan bedenken wat ik ga doen hierna. Ik twijfel nog tussen Recht & Management in Tilburg of Bedrijfskunde in Rotterdam. Als ik dat laatste ga doen, ga ik wel op kamers wonen, want dat is ver weg.

    • Margot Poll
    • En Marlies Hagers