Televisie Overige films

Snoopy, Come Home (Bill Melendez, 1972, VS). Voor bioscoop gemaakte tekenfilm naar Charles M. Schultz' Peanuts. BBC2, 11.00-12.20u.

The Little Rascals (Penelope Spheeris, 1994, VS). Betrekkelijk zouteloze klucht blijft dicht bij de originele apenstreken van de hoofdpersoontjes van de filmpjes uit de jaren twintig en dertig. SBS6, 13.10-14.35u.

John John in the Sky (Jefferson Davis, 2000, VS/Japan). Karakterstudie naar een man die in zijn relatie tot zijn zoontje een afspiegeling ziet van zijn eigen jeugd. VRT, 14.05-15.35u.

Rooster Cogburn (Stuart Millar, 1975, VS). Echo's van The African Queen en True Grit klinken door in western die op maat en imago werd gesneden van John Wayne en Katharine Hepburn. Wayne aast met Hepburn op moordenaars van haar vader. BBC2, 18.15-20.00u.

Point Break (Kathryn Bigelow, 1991, VS). Politiethriller waarin undercover-agent Keanu Reeves zich onder stoere surfers begeeft, moet het vooral hebben van actiescènes voor surfers en parachutespringers. Met Patrick Swayze als maniakale schurk. Regisseuse maakte eerder het opmerkelijke Blue Steel. Veronica, 20.30-22.50u.

Hound of the Baskervilles (Terence Fisher, 1959, Engeland). Een van de betere verfilmingen van de klassieker van Conan Doyle. Met Peter Cushing als Sherlock Holmes en André Morell als Watson. Ook met Christopher Lee. Arte, 20.40-22.05u.

The Curse of the Cat People (Gunter von Fritsch & Robert Wise, 1944, VS). Door Val Lewton geproduceerd, weinig griezelig maar sfeervol vervolg op Cat People. Merkwaardig meisje roept geest op van vervloekte moeder. Met Kent Smith, Simone Simon. BBC2, 1.50-3.00u., zwart-wit

Angst essen Seele auf/Alle Turken heten Ali (Rainer Werner Fassbinder, 1974, West-Duitsland). Onthullend-melodramatische blik van RWF op geluk, isolement en verdriet in de verhouding tussen een oude Duitse werkster en een jonge Arabische `gastarbeider'. Met Brigitte Mira, El Hedi Ben Salem. Maandag, Arte, 15.15-16.45u.