Televisie Film van de dag

Sommige filmmakers in het komische genre hebben zichzelf voorgenomen álle grappen te maken die ze verzinnen, ook als ze flauw, weerzinwekkend of melig zijn. Zo consequent zijn de broertjes Peter en Bobby Farrelly en ze hebben profijt van hun doorzettingsvermogen want ze horen tot de meest succesvolle regisseurs van het doorgaans preutse Hollywood, al hun grappen over sperma, scheten en spugen ten spijt.

Me, myself & Irene is niet hun grappigste of hun interessantste film – als die laatste kwalificatie al ooit zou kunnen passen op het werk van de makers van Dumb & Dumber en There's Something About Mary. Jim Carrey speelt in Me, Myself & Irene een sullige agent die na de zoveelste belediging aan zijn adres een duivelse aanval van schizofrenie krijgt, waarna geen albino, lilliputter of andere diersoort nog veilig is voor zijn gemene-ik. Renée Zellwegger mag als Irene meedoen en voornamelijk toekijken hoe Carrey er met de film vandoor gaat.

RTL5, 20.30-22.40 uur