Simone van Rees

18 jaar, Kerkdriel,

6 vwo

Profiel: Natuur en Techniek

Toen ik een profiel moest kiezen stond ik er goed voor bij de exacte vakken en ik vond ze ook niet moeilijk. Dat vind ik nu wel, maar vooral scheikunde blijft toch leuk. Vooral proefjes doen. Ik moet er nu veel harder voor werken, de negens zijn nu zesjes geworden. Ik ga scheikunde studeren aan de universiteit van Utrecht. Dat vak boeit me en ik wil later misschien forensisch onderzoek doen. Een paar jaar geleden wilde ik nog iets gaan doen met kleding of zo, maar ik heb het vak tekenen laten vallen en toen werd scheikunde ook steeds aantrekkelijker. Je praat er natuurlijk met allerlei mensen over en ik ben ook op informatiedagen geweest. Ik kies voor Utrecht vanwege de leuke stad, en het is niet te ver van huis. Ze hebben er bij scheikunde een breed pakket, zodat ik er leuke minors bij kan doen. Mijn ouders willen voor mij een flatje kopen in de buurt van de universiteit waar ik met nog iemand kan gaan wonen. Dat idee kwam van mijn ouders zelf, die mij soms echt te veel verwennen. Ik heb lang getwijfeld of ik niet eerst een jaar wilde gaan reizen. Ik heb het niet veel over mijn studiekeuze, ook niet met school, ik heb het vooral zelf uitgezocht. Ik ben op verschillende informatiedagen van scheikunde geweest en ik heb ook op internet bij de opleidingen gekeken. Ik weet niet precies wat mijn ouders hebben gedaan. Mijn vader is nu directeur van een scheepswerf en mijn moeder doet administratief werk. Ik lees heel soms de krant, het Brabants Dagblad. Wat nieuws, dingen over kunst en muziek, en soms de strips.

Nu Het is inderdaad scheikunde geworden. Een flatje heb ik nog niet, maar ik woon wel op kamers in Utrecht en dat is hartstikke leuk. Het was helemaal niet zo moeilijk om een kamer te vinden. Ik heb hem via internet.

    • Margot Poll
    • En Marlies Hagers