Sarah van der Scheur

17 jaar, Den Bosch

5 havo

Profiel: Cultuur en Maatschappij

Ik ben tevreden met mijn keuze, maar in het vrije deel had ik management en organisatie gekozen en daar heb ik spijt van, dat vak vind ik totaal niet leuk. Ik heb even genoeg van leren, daarom wil ik na mijn examen eerst een paar maanden full time gaan werken. Rond februari ga ik met een vriendin vier maanden rondreizen in Australië. Als ik terug ben wil ik naar de Hogeschool van Utrecht voor de opleiding sociale pedagogie. Ik vind het leuk om met mensen te werken en mensen te helpen, met name kinderen. Ik wilde eerst psychologe worden maar ik heb op school met de decaan gesproken en die vertelde over sociale pedagogie. In Utrecht hoop ik op kamers te gaan wonen. dan kan ik lekker mijn eigen gang gaan en voor mezelf verantwoordelijk zijn. Ik heb op school alleen gespoken met een soort decaan die speciaal voor deze gesprekken op school kwam. Mijn vader heeft de hts gedaan en van mijn moeder weet ik het eigenlijk niet. Ik lees nauwelijks kranten en als ik een krant lees is het vooral wanneer er een erge ramp is gebeurd.

Nu Ik ben full time gaan werken in de zomermaanden, maar ik had moeilijkheden met mijn contract. Uiteindelijk verdiende ik niet wat ik hoopte te verdienen. Daarbij had ik te veel geld uitgegeven. Ja, aan wat, dat weet ik juist niet. De teleurstelling was heel groot toen bleek dat ik gewoon nooit een ticket voor Australië zou kunnen kopen. De vriendin met wie ik zou gaan, baalde helemaal want zij had keurig het ticket bij elkaar verdiend. We hebben toen enorme ruzie gekregen maar gelukkig is dat nu weer goed gekomen. Het was twee weken voor de sluitingstijd van de hogeschool in Utrecht. Ik heb me op het nippertje nog kunnen opgeven voor sociale pedagogie. Het is heel leuk en maar een half uurtje met de trein.

    • Margot Poll
    • En Marlies Hagers