Sabine Verschuren

18 jaar, Den Bosch

6 vwo

Profiel: Economie en Maatschappij

Ik doe dit profiel met Frans2 en Latijn. Het staat al een hele tijd voor me vast dat ik rechten wil gaan doen. Mijn vader is advocaat en zo pik je wel eens wat op. Nadat ik me in een casus had verdiept tijdens een vwo4-dag in Nijmegen ben ik heel enthousiast geworden. Opeens kwamen allerlei argumenten en logische verklaringen uit mijn mond en voelde ik dat ik voor die studie voorbestemd was. Ik denk dat ik naar Nijmegen ga. De opleiding in Amsterdam komt meestal als slechtste uit de bus. Utrecht vind ik te doorsnee en volgens mij zijn de mensen daar niet echt mijn type. Tilburg is te dicht bij huis. Rotterdam, Maastricht en Groningen vind ik te ver. Ik ga op kamers wonen. Nieuwe stad, nieuwe opleiding, nieuwe vrienden, ik wil een nieuw leven. Mijn moeder heeft Frans gestudeerd en mijn vader rechten. Ik lees nauwelijks de krant. We hebben thuis het NRC. Als ik lees, dan meestal de culturele items en ook stukken over school en over jongeren.

Nu Moeder: Sabine is uiteindelijk terechtgekomen op Law College in Utrecht. Daarvoor moest ze een soort sollicitatiebrief sturen en haar motivatie toelichten. Maar 75 aankomend studenten worden aangenomen. Ze werken er in kleine werkgroepen en men wil er de top kweken. Een kamer heeft ze nog niet. Dat is in Utrecht ook best moeilijk.

    • Margot Poll
    • En Marlies Hagers