Robin Kappen

17 jaar, Den Bosch

6 vwo

Profiel: Cultuur en Maatschappij

Ik heb dit profiel gekozen omdat ik graag talen wil leren. Het sluit ook perfect aan op wat ik na school wil gaan doen. Vooral omdat ik in het vrije deel mangement en organisatie heb gekozen. Ik wil naar de hogere hotelschool in Maastricht. Het liefst wil ik namelijk een eigen hotel beginnen. Omdat ik op het vwo zit heb ik me natuurlijk eerst verdiept in universitaire studies. Toen hoorde ik iemand enthousiast vertellen over de hotelschool en omdat ik ook net een baantje in de horeca kreeg ben ik naar die school gaan kijken. Leuke school, gezellige sfeer, en Maastricht is ook een echte studentenstad. Het eerste jaar is verplicht intern. En daarna lijkt het me leuk om op kamers te wonen. Met veel mensen heb ik gesproken: mijn ouders en vriendinnen, met mensen in de horeca en een paar leraren. We hebben op school ook veel testen moeten doen en er zijn altijd leraren waar je heen kunt gaan met vragen. Ik heb ook op internet gekeken maar het belangrijkste zijn toch die open dagen. Mijn moeder heeft pabo gedaan en mijn vader iets in de verpleegkunde. Ik lees het Brabants Dagblad: de voorpagina en verder dingen die me interessant lijken.

Nu Ik ben aangenomen in Maastricht. Ik ben net begonnen maar het lijkt allemaal heel interessant. Leuke mensen, mooie omgeving. Ik woon op de campus en heb het erg naar mijn zin.

    • Margot Poll
    • En Marlies Hagers