Rick van Bergenhenegouwen

18 jaar, Kerkdriel

6 vwo

Profiel: Economie en Maatschappij

Ik had altijd al het idee verder te gaan in economie, vandaar dit profiel. Ik had meer moeite met de keuze van mijn vrije vakken. De resultaten zijn goed en ik heb het naar mijn zin. Ik ga naar de universiteit van Tilburg bedrijfseconomie studeren omdat ik het interessant vind om te leren hoe de economie binnen een bedrijf tot uiting komt. Ik heb er met vrienden, ouders, leraren en de decaan over gesproken. De begeleiding vanuit school is best gestructureerd. De decaan heeft me gewezen op het bestaan van de Keuzegids. En mijn ouders willen ook graag betrokken blijven mijn mijn keuzes. Ik ken ook wel wat mensen die aan de economische faculteit in Tilburg studeren. Na verschillende open-dagen en voorlichtingsavonden heb ik mijn keuze defitief gemaakt. Tilburg staat goed bekend in het bedrijfsleven. Voorlopig blijf ik nog thuiswonen om eerst even te wennen aan het studeren. Daarna beslis ik of ik wel of niet op kamers wil. Mijn vader heeft de lts gevolgd en daarna nog een avondopleiding. Hij werkt als arbeidsdeskundige. Mijn moeder heeft de pabo gedaan. Ik lees het Brabants Dagblad en heel soms de NRC. Ik lees sport, de voorpagina en opinie.

Nu Ik ben inderdaad bedrijfseconomie gaan studeren in Tilburg. Er komt heel veel tegelijkertijd op je af maar het is te doen. Op de campus kom ik nog wel eens iemand van school tegen, maar ik ben de enige die bedrijfseconomie doet. Leuk om straks te lezen hoe het met iedereen gaat. Het reizen neemt veel tijd, maar ook dat is te doen.

    • Margot Poll
    • En Marlies Hagers