Rick Sessink

18 jaar, Den Bosch

5 havo

Profiel: Economie en Maatschappijk

Ik ben zeer tevreden over mijn profiel omdat economie mij erg aansprak en omdat ik de horeca in wilde. Ik heb bijna geen struikelblokken al vind ik het wel jammer dat ik weinig talen spreek. Ik wil de theaterwereld in. De richting wordt muziektheater en musical. Kleinkunst dus. Ik zing al van jongsaf aan en ik kwam op een gegeven moment in aanraking met het musicalvak. Mijn keuze is gevallen op drie opleidingen: Musicalfactory in Tilburg, Fontys conservatorium (muziektheater) en de Konings theateracademie in Den Bosch. Omdat ik auditie moet doen, leek het me goed om op verschillende opleidingen in te schrijven. Ik blijf thuis wonen omdat alle afstanden goed te overbruggen zijn met de trein. Op school heb ik met de muziekdocent over de opleidingen gesproken en mijn ouders ondersteunen mijn keuze en helpen met de auditie-voorbereidingen. Mijn vader heeft geneeskunde in Utrecht gestudeerd en is huisarts en mijn moeder is praktijkondersteuner. In het Brabants Dagblad lees ik alles, nu ja, bijna alles dan hè!

Nu Ik moet nog een tweede keer auditie doen in Tilburg. Als ik aangenomen word, beschouw ik het als vooropleiding want wat ik echt wil is eigenlijk naar het conservatorium en dan de richting muziektheater. Voor de andere opleidingen heb ik allemaal auditie gedaan en ben ik in principe aangenomen maar ze raadden me aan om eerst naar Tilburg te gaan. Vlak voor het ter perse gaan van de krant is bekend geworden dat Rick aangenomen is in Tilburg.

    • Margot Poll
    • En Marlies Hagers