Radio Voorkeur zondag

O.V.T. Gesprek met Patrick van Schie, directeur van de Teldersstichting (het wetenschappelijk bureau van de VVD) over zijn boek `Vrijheidsstreven in verdrukking. Liberale partijpolitiek in Nederland 1901-1940'. En een gesprek met Ab Flipse over zijn boek `Hier leert de natuur ons zelf den weg' – over de 75-jarige afdeling Natuur- en sterrenkunde van de VU. Voorts een gesprek met Hans Renders, samensteller van het boek `Het leven van een doodsbericht'. Ten slotte de tweede aflevering in de driedelige serie `30 september, een verborgen geschiedenis' over de val van Soekarno en de opkomst van Soeharto. O.V.T., VPRO, Radio 1, 10.00-12.00u.

1 voor de Nacht. Jeanne Kooijmans praat met Jan Bonjer, hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad. Onder Bonjer fuseerden deze zomer zeven regionale kranten en het Algemeen Dagblad tot één grote kant. Hij praat over dit proces, de kritiek van de lezers en of het resultaat inmiddels zijn droomkrant is. Verder praat hij over Hans Wiegel en vertelt hij waarom hij tranen in zijn ogen krijgt als hij op een paard zit.

1 voor de Nacht, Radio 1, 24.00-01.00u.