Radio Voorkeur zaterdag

Opium. Wat leerde Charlie Chaplin van Albert Einstein? Wat wilde Elvis Presley van bokser Muhammad Ali? En hoe was Robert Oppenheimer verknoopt aan Vincent van Gogh? In het boek De Grote Parade bracht journalist Rob van Scheers hoofdrolspelers uit de 20ste eeuw bij elkaar en creëerde daarmee een nieuwe kijk op de westerse cultuurgeschiedenis van de vorige eeuw. Van Scheers is te gast in AVRO's cultuurmagazine. Verder in deze uitzending: Rob van Reijn, Nederlandse bekendste pantomime-speler, bespreekt de tentoonstelling over filmheld Charlie Chaplin in de Kunsthal in Rotterdam. En oud-correspondent van de Volkskrant in Peking, Jan van der Putten, neemt het Amsterdam China Festival onder de loep. Opium, AVRO, Radio 1, 19.00-20.00u.

Schepper & co. De Stichting Bijbel en Onderwijs roept scholen op niet mee te doen aan de Kinderboekenweek over magie. Gesprek met Anne Nijburg van de deze stichting, Lia Reedijk van de Utrechtse kinderboekhandel en prof. Ouweneel, die vindt dat kinderboeken over magie juist de fantasie stimuleren. Schepper & co., NCRV, 747AM, 15.00-17.00u.