Pakjesweek in Rotterdam

Rotterdam stond dit jaar weer zeven dagen flink op zijn kop. Onder het motto `Denken, durven, doen!', liet onze havenstad zich een week lang van haar beste kant zien.

Voor mij had dat allemaal niet zo gehoeven. Neem alleen al de aankomst. Met veel toeters en bellen werd ons meteen duidelijk gemaakt dat je vooral lid moest worden van Laurentius, het Corps, of een van de anderen grote verenigingen. Als je alleen al de hoeveelheid folders die je in de eerste tien minuten en de daarop volgende week in je handen gedrukt kreeg, zou omzetten in geld, had je genoeg gehad om de stufi voor elke student minimaal een jaar lang te verdubbelen.

Ook vele andere belanghebbenden waren deze week goed vertegenwoordigd. Zo gaf meubelgigant Ikea boekenkasten en opbergzakken weg alsof ze Sinterklaas waren, gaf Durex op zo ongeveer elke straathoek te kennen dat je je toch het beste door hen kan laten bijstaan in de donkere uurtjes van de komende zes ruige jaren en stond ook de Rabobank vooraan om iedereen die het wilde een iPod Shuffle aan te bieden. Ook streed ik deze week voor een heuse Smart, en werd voor mijn neus een kamer ter waarde van 600 euro per maand gewonnen.

Wonderbaarlijk dat er dan, ondanks deze overstelpende hoeveelheid attenties, toch bezuinigingen leken te zijn doorgevoerd. Bij een niet nader te noemen vereniging at ik op woensdag namelijk voedsel dat ik mijn hond niet eens zou durven voorzetten. Een andere keer liet ik me naar de Now&Wow vervoeren door een ingehuurde buschauffeur die zijn rijbewijs naar alle waarschijnlijkheid in Rosmalen had gehaald.

Toch jammer voor Rotterdam dat bij mijn studie geneeskunde dit jaar een bindend studieadvies is ingevoerd. Het deed mij besluiten het eerste jaar nog maar even helemaal nergens lid te worden. Dat is toch, 700 reclamefolders, 9 condooms, 1 iPod Shuffle, 3 survivalpakketten, 5 Ikea-attributen, 1 niet werkende flesopener en 2 pakjes vreselijk hippe aanmaakkoffie verder, tamelijk zonde. Ik zit er dan ook over na te denken om alle spullen terug te sturen. Heeft iemand het adres van de afdeling `verspilde investeringen', ter attentie van I.W Opstelten?

    • Victor Middelkoop