Niki van Mook

18 jaar, Kerkdriel,

6 vwo

Profiel: Economie en Maatschappij

Dit is een vrij breed profiel en ik heb het ook nog aangevuld met het vak management en organisatie, zodat ik ook nog de bestuurlijke kant op kan. Ik ben tevreden met mijn keuze omdat het voor mijn studie staks een voordeel is dat ik management-vakken heb gevolgd. Ik ga rechtsgeleerdheid studeren aan de universiteit van Utrecht. Dat heb ik altijd al geroepen. Ik heb me nog wel verdiept in andere studies, zodat ik zeker wist dat ik niet de verkeerde keuze zou maken. Het lijkt me een leuke opleiding. Veel mensen denken dat rechten saai is en dat je al die wetboeken uit je hoofd moet leren. Het tegendeel is waar. Ik heb er met iedereen over gesproken. Gewoon omdat ik het leuk vind om te horen of mensen vinden dat het bij me past. Ik heb altijd gedroomd over m'n eigen advocatenpraktijk en dat wil ik nu echt gaan doen. Ik heb voor Utrecht gekozen omdat de rechtenfaculteit in de binnenstad ligt. Voorlopig blijf ik thuis wonen. Ik heb het goed thuis. Mijn moeder heeft de opleiding voor etaleuse gevolgd en mijn vader is al jaren werkzaam in de ICT. Ik lees iedere ochtend het Brabants Dagblad.

Nu Ja natuurlijk studeer ik nu rechtsgeleerdheid. Ik vind het erg leuk. Je bent totaal op jezelf aangewezen. We moeten 14 colleges volgen maar er wordt van je verwacht dat je je 35 uur per week met de studie bezighoudt. Ze houden ons voor dat we eigenlijk al een full time baan hebben.

    • Margot Poll
    • En Marlies Hagers