Nicky Bechtold

17 jaar, Den Bosch

5 havo

Profiel: Economie en Maatschappij

Ik vind exacte vakken leuk om te doen en dit profiel geeft mij toegang tot de vervolgopleiding. Ik weet bijna zeker dat ik facilitymanagement aan de HAN in Nijmegen ga studeren. Daar liggen mijn interesses. Ik ben naar een voorlichtingsavond geweest en het sprak me aan hoe studenten daar over de opleiding vertelden. Ik heb er natuurlijk ook uitgebreid met mijn ouders en met de decaan over gesproken. Ik heb voor Nijmegen gekozen omdat de reisafstand te overzien is en omdat het gebouw een enorme uitstraling had. Ik blijf thuis wonen. Ik heb hier in de buurt immers alles: mijn vrienden, familie, sportvereniging. Mijn moeder heeft de pabo gedaan en mijn vader de HTS. Ik ken de Keuzegids maar ik heb er niet in gekeken - ik had genoeg aan de decaan en de open dag. Ik lees soms stukken in het Brabants Dagblad die met jongeren te maken hebben en over actuele gebeurtenissen in de omgeving.

Nu Het bevalt heel goed. Bij de hoorcolleges zit je wel met een paar honderd maar je hebt ook een klas waarmee je dingen doet en dat zijn er ongeveer 30.