NAC dankt zege op RBC aan strafschop

NAC heeft gisteravond in de eredivisie de uitwedstrijd tegen RBC met 2-1 gewonnen.

RBC wacht na zeven competitiewedstrijden nog steeds op de eerste overwinning. De hekkensluiter, die twee keer gelijk speelde, verloor door een benutte strafschop van Van Hooijdonk.

NAC kwam al binnen een kwartier op voorsprong. Sikora bediende Vonlanthen op maat. Roumani veranderde de bal nog van richting waardoor doelman Volders met een boogballetje werd gepasseerd: 0-1.

De thuisclub speelde voor wat het waard was en kwam al snel op gelijke hoogte. Aanvoerder Loran werd in het strafschopgebied van achteren aangetikt, waarna scheidsrechter Jol een stafschop toekende. De Lange scoorde, zij het met enig fortuin. De bal verdween via de paal en het achterhoofd van doelman Van Zwam in het doel.

RBC dicteerde vervolgens het spel, zorgde voor enkele opwindende momenten, maar miste het nodige geluk in de afwerking. Vooral een leep genomen vrije trap van Roumani had een beter lot verdiend, Van Zwam was al gepasseerd, maar de bal kwam tegen de lat. De Bredase doelman werd in de tweede helft nog een aantal keren danig op de proef gesteld, maar hij kwam steeds als winnaar uit de strijd.

Aan de andere kant wist 's lands meest geprezen specialist bij vrije trappen weer niet te overtuigen. Van Hooijdonk had sinds zijn terugkeer naar Brabant nog niet uit een vrije trap gescoord. In Roosendaal was hij vooral nuttig als verdedigende kopper in het eigen strafschopgebied. Na een handsbal van Ebbinge kreeg hij echter de mooiste kans en miste vanaf elf meter niet. De verdediger van RBC kreeg tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en moest vertrekken.

De topdrie in de eerste divisie heeft zich gisteren hersteld van de eerste seizoensnederlaag die ze een week eerder leden. Koploper VVV versloeg thuis overtuigend De Graafschap (3-0), Volendam won de uitwedstrijd bij Stormvogels/Telstar (0-2) en Excelsior won op eigen veld van Veendam: 3-0. Volendam en Excelsior hebben twee punten minder dan VVV.