Martine van Vijfeiken

17 jaar, Den Bosch

5 havo

Profiel: Cultuur en Maatschappij

Bij de andere profielen zitten vakken die ik niet leuk vind. Dus dit profiel bevalt me prima. Ik weet al heel lang wat ik wil gaan doen: juf worden. Een paar vriendinnen van mijn zus doen de opleiding ook. Ik ga naar de Pabo in Den Bosch. Ik woon daar vlakbij, maar ik heb toch geen geld om op kamers te gaan wonen. Ik vind dat de begeleiding vanuit school wel beter zou kunnen, lang niet alle leraren hebben interesse in wat je gaat doen. Wat mijn ouders hebben gedaan, weet ik niet. Ik lees heel soms het Brabants Dagblad. Ik lees dan opvallende stukken of gewoon dingen die me interesseren.

Nu Ik zit inderdaad op de Pabo en ik vind het heel leuk. Er zijn ongeveer 250 eerstejaars, maar we zitten nu in groepjes van ongeveer 17 mensen. We hebben allerlei testen. Je komt er deze weken achter wat je eigenlijk allemaal al moet weten, en dan ga je zelf bepalen wat je nog bij wilt leren voordat je echt met de studie begint.

    • Margot Poll
    • En Marlies Hagers