Marijke Slaats

18 jaar, Kerkdriel

6 vwo

Profiel: Cultuur en Maatschappij

Ik ben geïnteresseerd in geschiedenis (andere culturen) en talen liggen mij goed. Wiskundige vakken vind ik erg moeilijk. Het gaat me allemaal goed af tot nu toe, hopelijk haal ik mijn diploma. Ik ga er een jaar tussen uit. Ik heb me opgegeven voor een talencursus Spaans in Barcelona voor drie maanden en daarna zie ik wel. Daarbij weet ik nog niet goed wat ik wil gaan doen en leek me dit een goede optie. Na veel opendagen, informatie-avonden ben ik er achter gekomen dat ik nog niet wilde studeren. Na overleg met mijn ouders ben ik tot deze conclusie gekomen. Barcelona lijkt me een geweldige stad. Veel cultuur en een mooie combinatie van stad, strand en studentenleven. Ik ga bij een gastgezin wonen. Dat leek me wel een goede oplossing voor als je in een vreemd land zit. Ik twijfel nog heel erg over wat ik daarna ga doen. Eigenlijk twijfel ik over alles. Ik zit te denken aan de opleiding modern languages and international affairs in Engeland. Ik praat heel vaak met vrienden; waar we over een paar maanden zullen zijn. Ik ben redelijk tevreden over de begeleiding op school maar ik merk dat ze weinig weten over opleidingen in het buitenland. Ik heb ook in het begin de Keuzegids ingekeken, maar als je echt iets moet gaan kiezen vind ik de gids niet voldoen.

Nu vanuit Barcelona: in één woord geweldig! Een droom die uitkomt! Ik heb 5 uur per dag school en de rest van de tijd ben ik met nieuwe vrienden op stap in deze prachtige stad. We wonen met vier studenten bij een mevrouw en haar moeder. We eten iedere avond allemaal samen om 21.00 uur en ik spreek alle talen. Het lijkt wel of de mensen hier veel opener zijn. Je begrijpt elkaar veel beter. Ik heb ook Engelse studenten ontmoet en die hebben me uitgenodigd om de universiteiten in Engeland te komen bekijken. Ik ben hier echt in de zevende hemel!

    • Margot Poll
    • En Marlies Hagers