Lola Bechtold

17 jaar, Den Bosch

5 havo

Profiel: Economie en Maatschappij

Ik ben niet heel goed in wiskundige vakken. Verder heb ik een hekel aan Duits en ben ik goed in economie. Vandaar mijn keuze. Ik heb auditie gedaan voor theaterschool. Maar ik wil er eerst een jaartje tussenuit. Dus daarom ga ik met een vriendin naar Australië voor vier maanden en dan hoop ik daarna naar de toneelschool te gaan. Ik heb niet genoeg discipline om nu meteen te gaan studeren. Ik heb er uitgebreid met mijn ouders over gesproken. Mijn moeder heeft ook de theaterschool gedaan. Mijn keuze voor Australië is gebaseerd op een heel nieuwe ervaring en vrijheid. Kijken of ik zelfstandig genoeg ben. Ik zou daarna het liefst op kamers gaan wonen in Utrecht maar ik heb ook auditie gedaan in Amsterdam. Mijn vader heeft psychologie gestudeerd. Vanuit de school heb ik weinig gemerkt van begeleiding in de studiekeuze. Ik heb ook nog nooit van de Keuzegids gehoord. Ik ben naar twee opendagen geweest van theaterscholen en ik ga nog naar de NHTV (vroeger school voor toerisme). Als ik de krant lees dan is het het Brabants Dagblad of NRC Handelsblad – ik lees dan de kleine stukjes over berovingen enzo.

Nu Helaas is het allemaal anders gelopen. Een paar dagen voordat de tickets zouden worden gekocht bleek mijn vriendin al haar geld opgemaakt te hebben. We hebben het toen tot mijn grote teleurstelling moeten cancellen want in mijn eentje gaan vond ik gewoon eng. Als een gek ben ik toen via internet gaan zoeken naar een studie. Ik moest en zou een opleiding vinden. Mijn ouders hebben me enorm geholpen met zoeken. Ik studeer nu commerciële economie (sport, entertainment, marketing) aan de heao in Utrecht en ik vind het heel erg leuk. En natuurlijk hoop ik uiteindelijk op een stage in Australië!

    • Margot Poll
    • En Marlies Hagers