Kate Moss gaat duur ontwennen

Brits topmodel Kate Moss (31) heeft zich gemeld bij een exclusieve en peperdure ontwenningskliniek in Phoenix, in de Amerikaanse staat Arizona. Dat meldden de Britse kranten The Times en The Sun donderdag.

Het topmodel dat in opspraak is geraakt doordat ze betrapt was op het snuiven van cocaïne, heeft zich teruggetrokken in de Meadows Clinic om haar drugsprobleem aan te pakken. Daar krijgt ze volgens vrienden ,,een medische behandeling en therapie''. Een opname in de kliniek kost 4000 dollar per dag.

Vorige week zei Moss nog dat ze zich niet wilde laten opnemen in een ontwenningskliniek, maar als dagpatiënt in therapie.

Collega-model Ellen Macpherson, die Moss herhaaldelijk heeft aangeraden naar de Meadows-kliniek te gaan, is slechts een van de beroemdheden die de kliniek is afgekickt. Het centrum staat bekend om haar strenge regels. Patiënten mogen de eerste vier weken geen bezoek ontvangen, zelfs hun kinderen mogen ze niet zien. Moss' driejarig dochtertje is donderdag jarig.Het drugsschandaal heeft het topmodel verschillende lucratieve contracten gekost. Onder meer Chanel en kledingketen H&M zegden hun contract met haar op nadat er foto's gepubliceerd waren van de snuivende Moss.