Joran de Raaff

18 jaar, Den Bosch

6 vwo

Profiel: Natuur en Techniek

De technische kant van school ligt me het meest. Ik zit al heel lang te denken aan communication & multimediadesign in Rotterdam. Multimedia en software zijn mijn grote hobbies. Mijn ouders vinden het allemaal prima. Ik heb al vaak gevraagd aan mijn ouders wat zij ook al weer hebben gedaan voor een opleiding maar ik vergeet het steeds. De school helpt je alleen met je studiekeuze als je geholpen wil worden. Rotterdam is een goede optie, maar ik ben nog aan het zoeken op internet waar je studie nog meer kunt doen. Ik blijf thuis wonen want op kamers wonen lijkt me niets voor mij.

Nu Ik ben inderdaad de hbo-opleiding in Rotterdam gaan volgen. Die is nog heel nieuw. Toch zijn we met 230 eerstejaars, dat is wel heel veel. Ik ben nog niet zo tevreden. Iedereen heeft veel kritiek op de kosten die je moet maken. Ik kwam bijvoorbeeld in het tekenlokaal en toen werd er gezegd: o ja, je moet nog wel even papier en krijt gaan kopen bij het magazijn, terwijl we toch veel schoolgeld moet betalen. En veel lessen duren maar een half uur. Als ik dan drie lessen heb op een dag , is het heen en weer terug reizen. Dat vind ik gewoon zonde van de tijd. Toch ga ik niet op kamers wonen. Thuis heb ik alles en zelfstandig word ik nog wel een keer.

    • Margot Poll
    • En Marlies Hagers