Internet Voorkeur

Zorgverzekering

Ziekenhuizen krijgen vanaf 1 januari volgend jaar niet langer een vast budget, maar ze moeten met de zorgverzekeraars onderhandelen over de hoeveelheid, de kwaliteit en de prijs van de zorg die ze leveren. Dit moet ziekenhuizen stimuleren om niet zelf te bepalen welke zorg ze aanbieden, maar tegemoet te komen aan de vraag van patiënten. De site van het ministerie heeft meer informatie.

www.denieuwezorgverzekering.nl

De Ergste Belg

De grootste Nederlander, de beste Brit, de belangrijkste Duitser. Verkiezingen voor de grootste landgenoot zijn de laatste jaren zeer populair. Het Belgische maandblad Deng heeft een alternatieve verkiezing georganiseerd: de ergste Belg. Op één in het tussenklassement staat de extreemrechtse politicus en overtuigd fascist Léon Degrelle.

www.deergstebelg.be