Internet Voorkeur

Nederlands Film Festival

Utrecht is deze week het Hollywood van Nederland. Tot en met vrijdag 7 oktober vindt in Utrecht het Nederlands Film Festival plaats. Het evenement heeft een aantal extra's online. Op de site zijn onder meer de talkshows te zien die presentator Matthijs van Nieuwkerk maakt. Verder is natuurlijk het programma beschikbaar en een overzicht van de films die nu in Utrecht worden getoond en daarna in filmhuizen in heel Nederland op het scherm komen. Vanavond draait in de Stadsschouwburg in Utrecht de film Johan van Nicole van Kilsdonk, een `lichtvoetig romantisch drama over voetbal, muziek en liefde'.

De website van het Nederlands Film Festival verwijst naar een de Nederlandse filmdatabase. De Nederlandse database is lang niet zo uitgebreid als dé filmencyclopedie op het web, de International Movie Database (IMBd), een uitstekende gids voor de liefhebber. Een aantal Nederlandse films is deze weken gratis te bekijken op de website van de publieke omroep voor gemiste uitzendingen.

www.filmfestival.nl

www.johandefilm.nl

www.imdb.com

www.uitzendinggemist.nl