Ingrid Hooijmans

17 jaar, nu: Utrecht

6 vwo

Profiel: Cultuur en Maatschappij

Cultuur is meer mijn ding dan wetenschap, daarom heb ik dit profiel gekozen. Hierna wil ik graag theater-, film- en televisiewetenschap in Utrecht gaan doen. Ik ga 100 procent zeker op kamers wonen. Tenminste als er eentje vrij komt. Als je op kamers gaat, zit je meteen in het echte studentenleven. Daarbij lijkt het me leuk om te zien of ik echt wel zo zelfstandig ben als ik denk. Ik ben altijd al erg gefascineerd geweest door het medium film, met name de cultfilms. Na vele folders en internettestjes stuitte ik hier op. Ik ben naar de open dag geweest en heb een dagje meegelopen. Toen wist ik het zeker: dit is mijn ding! Ik heb met mijn ouders vooral gesproken over het op kamers gaan. In de vierde klas heb ik volop met de docenten gesproken. Ik ken niet iemand die die opleiding volgt maar wel iemand die het een paar jaar heeft gedaan. Ik heb wel eens in de Keuzegids gekeken – die ligt bij ons op school. Mijn moeder heeft de opleiding verpleegkundige gedaan en mijn vader de lts. Ik lees het Brabants Dagblad, de voorpagina en het culturele nieuws.

Nu Het is hier helemaal geweldig! Ik mag al meedraaien als vrijwilliger op het Nederlandse Filmfestival. Als caissière weliswaar maar dan mag je ook de films en workshops bezoeken. Ik zit hier helemaal op mijn plaats. De eerste hoorcolleges – lekker vaag over verbeeldingsprincipes – achter de rug en via kamernet.nl een kamer in een klein studentenhuis.

    • Margot Poll
    • En Marlies Hagers