Hélène Lokhoff

18 jaar, Rosmalen

6 vwo

Profiel: Economie en Maatschappij

Ik was ervan overtuigd dat ik later hotelmanagement wilde gaan doen. Dit profiel sloot het beste aan bij dat beroep. Maar ik denk nu aan media & entertainment management. Ik ben naar de open dagen geweest en de studie leek me echt leuk. Met zo ongeveer iedereen heb ik het over mijn studiekeuze gehad: ouders, leraren, decaan en vrienden. Daarvoor heb ik eerst een hele reeks testen gedaan. Doordat ik heel lang twijfelde, vond ik de mening van anderen heel belangrijk. Ik ken één jongen die de opleiding doet en die heeft het heel erg naar zijn zin. De studie kan in Breda, Haarlem en Rotterdam, maar ik heb nog geen idee waar ik heen wil. Op den duur wil ik wel op kamers wonen omdat ik echt van het studentenleven wil proeven. En ook omdat het misschien ver van huis is waar ik ga studeren. Mijn moeder heeft huishoudschool gedaan en is nu boekhouder. Mijn vader is officemanager bij hetzelfde bedrijf. Ik ben heel tevreden over de begeleiding van de school. Mijn decaan is continu bij het proces betrokken. Ik lees elke dag het Brabants Dagblad. Alles globaal en sommige stukken die me interessant lijken helemaal. Als ik tijd heb dan pluis ik de krant helemaal uit.

Nu Ik doe nu wat ik van plan was en ik vind het heel erg leuk. Het is precies wat ik ervan verwachtte. Later hoop ik er producer mee te worden. En ik wil emigreren. Naar de Antillen of Suriname. Daar is de mentaliteit wat relaxter. Mijn broer is op de Antillen geweest en heeft het erg leuk gehad, vandaar. Ik hoop snel op kamers te gaan. Tijdens de introductie logeerde ik bij een tweedejaars die op kamers woont en dat was echt tof. Ik moet nu een beetje kijken of ik het kan betalen en of mijn ouders me willen sponsoren.

    • Margot Poll
    • En Marlies Hagers