Engelse AOW

Sinds januari ontvang ik een AOW pensioen. Dit pensioen wordt gekort, omdat ik tot mijn 23e jaar in Engeland woonde. Ook kreeg ik bericht uit Engeland, dat ik een klein UK State Pension ga ontvangen, met een bedrag ineens als back-payment. Vrouwen die in Engeland geboren en getogen zijn, hebben vanaf hun 60e recht op een state pension. Ze moeten daarvoor zelf een claim indienen, uiterlijk drie maanden na hun 60e verjaardag. Wie wacht tot haar 65e, verliest het recht op het state pension van de vijf jaar daarvoor. De SVB (Sociale Verzekeringsbank) in Nederland heeft wel contact met de Engelse Pension Service, maar komt niet in actie vóór de AOW leeftijd in zicht is. Voor meer informatie: www.thepensionservice.gov.uk.

(V.K.)

Bedankt voor de tip. Mijn Engelse overbuurvrouw wist van niets en was er blij mee. Bovenstaande website biedt veel informatie voor iedereen die meer wil weten over pensioen in Engeland, niet alleen over het staatspensioen, maar ook over werknemerspensioenen.

Wilma van Hoeflaken behandelt wekelijks pensioenkwesties.

    • Wilma van Hoeflaken