Elke Rietveld

18 jaar, Den Bosch

6 vwo

Profiel: Cultuur en Maatschappij

In dit profiel zitten alle vakken die ik interessant vind en waar ik goed mee uit de voeten kan. Ik ga vrijwel zeker Engelse Taal & Cultuur studeren in Nijmegen. Een andere optie is de Fontys Dansacademie in Tilburg, maar ik denk dat ik uiteindelijk gewoon Engels ga studeren. Engels vind ik gewoon een heel mooie taal en ik heb affiniteit met Groot-Brittannië. Aan de andere kant hou ik heel veel van dansen en ik ben er ook vrij goed in; ik doe al een soort vooropleiding aan de dansacademie op zaterdag. Toch neig ik naar Engels omdat ik denk dat ik op die opleiding meer mensen zal tegenkomen die ik interessant vind. Ik ken niet echt iemand die Engels studeert. Met vrijwel alle mensen die ik ken heb ik over die opleidingen gesproken: mijn ouders (zij vinden namelijk vaak een manier om me net even anders naar de situatie te laten kijken), vrienden, mensen van de academie & dansgroep, leraren enz. Ik ben ook naar een proef-studeerdag geweest in Nijmegen en voorlichtingsdagen bezocht. Ik heb nog nooit van de Keuzegids gehoord. Het wordt Nijmegen of Tilburg. Ik zou liever Engels studeren in Nijmegen dan bijvoorbeeld in Leiden. Daarbij is Nijmegen voor mij goed te bereiken. Ik heb het heel goed bij mijn ouders, dus ik heb er niets op tegen om het eerste jaar thuis te blijven wonen. In mijn tweede jaar wil ik dan wel een kamer hebben gevonden. Mijn vader heeft geneeskunde/verpleging gedaan aan de hogeschool en mijn moeder heeft de Leraren-opleiding en de kunstacademie gedaan. Ik lees het Brabants Dagblad – ik blader hem door, lees alles wat me interessant lijkt. Sport en economie sla ik altijd over.

Nu Ik ben inderdaad Engels gaan studeren, in Nijmegen.

    • Margot Poll
    • En Marlies Hagers