Eline Veen

18 jaar, Den Bosch

6 vwo

Profiel: Cultuur en Maatschappij met Economie en Biologie

Dat profiel past het beste bij mij, exacte vakken ligen me niet. Ik ben altijd al erg geïnteresseerd in kinderen met problemen. Via de studiebeurs ben ik op pedagogiek gekomen. Ik heb ook een meeloopdag gehad op de universiteit van Utrecht en dat is heel goed bevallen. Ik voel me ook op mijn gemak in Utrecht: centraal, niet te ver en niet te dicht bij huis, leuke stad, bekend als een studentenstad. De eerste paar jaar blijf ik zeker thuis wonen. Alles is nog zo nieuw, dan is het fijn om gewoon weer `thuis' te komen. En het eerste jaar zullen er nog wel geen kamers vrij zijn. Ik ben pas 18 jaar als ik ga studeren en dat vind ik jong om op kamers te gaan. Vanuit de school zijn we goed begeleid, veel toetsen gehad en vaak vragen van `weet je het al?' We krijgen ook uitnodigingen om met de decaan te komen praten. In de Keuzegids lees ik de stukjes van studenten, hoe zij het allemaal vinden en beleven. En ik ben naar open dagen geweest, op internet gekeken, naar een meeloopdag. Mijn vader heeft iets met personeelszaken gestudeerd en mijn moeder werkt bij de bloedbank, maar de opleiding weet ik niet. Ik lees het Brabants Dagblad. Meestal eerst koppensnellen of als ik iets op tv heb gehoord, dan lees ik verder in de krant.

Nu Het is allemaal een beetje rommelig. Ik heb maar 8 uur les in de week en de rest moet je thuis doen. Dat vind ik wel erg wennen. Het huiswerk moet je van internet plukken. In het studiehuis zeggen ze dat je beter voorbereid wordt op de universiteit maar ik vind het toch een heel groot verschil met school. Ik ben lid geworden van een studievereniging omdat je daar ook iets aan hebt voor je studie; je maakt uitstapjes bijvoorbeeld naar een jeugdgevangenis, dat leek mij wel interessant.

    • Margot Poll
    • En Marlies Hagers