Dorus van Lieshout

18 jaar, Den Bosch

6 vwo

Profiel: Cultuur en Maatschappij

Ik doe C&M omdat ik later een baan wil hebben waarin ik mijn ideeën, fantasie en creativiteit kwijt kan en ik denk dat ik die met dit profiel het meest leer ontwikkelen. Ik hoop de opleiding digital video design of anders image & media technology te gaan doen aan de hogeschool voor de kunsten van Utrecht. Die opleidingen zijn trouwens in Hilversum. Ik wil emoties kunnen overbrengen naar de kijker door middel van beeld en geluid. Ik heb op een open dag gemerkt dat de sfeer op deze hogeschool goed is. Ik heb er met iedereen over gesproken en heb e-mail contacten met een oud-student en een lerares van de HKU. Ik wil dolgraag op kamers maar of het lukt is een tweede want ik wil niet in Hilversum op kamers maar in Utrecht en daar is kamerschaarste. Daarbij heb ik in Den Bosch een vriendin van wie ik heel veel hou en ik wil niet dat onze relatie verzwakt wordt door het op kamers gaan. Ik ben heel tevreden over de begeleiding op school. Je kunt allemaal keuzetesten doen en de decaan benadert je om te spreken over je toekomst. Mijn ouders hebben allebei een dansopleiding gevolgd en mijn stiefvader de HTS. Zij zijn allemaal zeer met mij begaan. Ik lees het Algemeen Dagblad en dan vooral de strips en het voorpagina-nieuws.

Nu Ik ben niet toegelaten aan de opleiding digital video design. Des te gemotiveerder ging ik het gesprek in bij image en media technology. Gelukkig ben ik daar wel aangenomen. In dat gesprek kwam ik helemaal tot mijn recht. Ik moet er wel drie uur per dag voor reizen maar dat heb ik er voor over. Ik verwacht wel dat ik binnenkort op kamers ga. Het liefst dus in Utrecht maar er bestaat een kans dat ik terecht kan in een studentenhuis met allemaal jongens in Hilversum – en dat is natuurlijk ook wel weer leuk. Mijn vriendin? Toen ik vertelde dat ik wellicht ga verhuizen was dat een groot drama. Veel praten, veel ruzie. Maar we zijn er uit. Zij probeert wat minder afhankelijk van mij te worden en dan zien we wel waar het schip strandt.

    • Margot Poll
    • En Marlies Hagers