Desperate Housewives opnieuw kijkhit in VS

De tweede reeks afleveringen van tv-serie over wanhopige huisvrouwen in een Amerikaanse buitenwijk, Desperate Housewives, is onmiddellijk een kijkcijferhit geworden in de VS.

Afgelopen zondag werd de eerste aflevering van de tweede reeks uitgezonden. Er keken 28,2 miljoen mensen naar. Daarmee versloeg de serie een van de meestbekeken tv-series, de tekenfilmreeks The Simpsons, die 10,2 miljoen kijkers trok.

Maar het kijkcijferrecord voor Desperate Housewives blijft de finale van de eerste reeks, die in juni werd uitgezonden: daar keken 30,3 miljoen Amerikanen naar. Die eerste serie afleveringen is momenteel ook in Nederland te zien, waar Net5 elke dinsdagavond Desperate Housewives uitzendt.

Ook in de rest van Europa wordt de serie, waarin de levens van een aantal vrouwen in een typisch Amerikaanse buitenwijk gevolgd worden, veel bekeken. In Groot-Brittannië keken 4,1 miljoen naar de laatste uitzending van de eerste reeks.

Bij de prijzen voor de beste tv-prestaties, de Emmy Awards, kreeg Desperate Housewive actrice Felicity Huffman een Emmy als beste komedie-actrice. De spannende serie Lost kreeg als beste drama-reeks een prijs.

Afgelopen zomer heeft Desperate Housewives-actrice Marcia Cross, die de perfectioniste Bree van de Kamp speelt (die in de serie momenteel worstelt met de vermeende homoseksualiteit van haar zoon), haar verloving aangekondigd met effectenhandelaar Tom Mahoney. Een huwelijksdatum is nog niet bepaald, aldus de BBC.