Cindy Bekkers

17 jaar, Den Bosch,

6 vwo.

Profiel: Economie en Maatschappij

De andere profielen vielen af omdat ik slecht ben in de bèta-vakken en in talen. Het vak geschiedenis trok me wel. Ik heb er geen spijt van – ik sta voor alle vakken voldoende, dus ik ben tevreden. Ik ga Psychologie studeren aan de Radbout Universiteit in Nijmegen. Ik heb de vraag: Waarom doet een mens wat hij doet? altijd al interessant gevonden. Hoe een mens denkt en vooral: waarom? De universiteit was voor mij vanzelfsprekend omdat ik het vwo heb gevolgd. Ik twijfelde wel heel erg tussen Rechten en Psychologie. Ik ben daarom naar verschillende open-dagen geweest en ik heb twee dagen proefgestudeerd in Nijmegen – dat gaf de doorslag. Natuurlijk heb ik er met mijn ouders over gesproken en ook met mijn mentor, en de studiecoördinator. Ik ken niet echt iemand die Psychologie studeert maar wel iemand die in Nijmegen studeert en heel tevreden is. dat helpt mij bij mijn keuze. Nijmegen heeft me trouwens altijd al getrokken, heel vertrouwelijk kwam het over en ook de campus in Nijmegen zag er leuk uit. Ook het feit dat Psychologie in Nijmegen slechts één vak tegelijkertijd geeft, was voor mij belangrijk. Mijn ouders willen graag dat ik het eerste jaar nog thuis blijf wonen. In het tweede jaar ga ik dan op kamers.

Nu Ik ben begonnen met Psychologie en het is heel interessant. Eigenlijk wil ik zo snel mogelijk op kamers want Nijmegen is echt heel leuk en ik heb het thuis nu ook wel gezien.

    • Margot Poll
    • En Marlies Hagers