Beter gaat het niet worden

De beste tijd van je leven is begonnen. Beter gaat het dus niet worden. Genieten maar. De aftrap van mijn studententijd was op 15 augustus tijdens de UIT, de Utrechtse Introductie Tijd. Utrecht is de komende jaren mijn stad en farmacie mijn studie. Tijdens de UIT leerde ik het allemaal kennen, de Dom, de grachten met de werfkelders, terrasjes, café's. Bruisende stad, Utrecht. Voor studenten. Door de studenten.

Vanaf die dag heb ik de ene introductie na de andere gehad. Er zijn minimaal 200 nieuwe namen op mij afgekomen, zeker twee keer zoveel gezichten en nu is het nog een kwestie van combineren. Dat is al een studie op zichzelf. Op maandag 5 september stond ik met mijn slaapzak bij de bushalte, wachtend op bus 12. Op weg naar de universiteit naar de ultieme introductie, van farmacie deze keer. Uiteraard gaat het op die allereerste maandag mis, een busongeluk waardoor 2000 studenten vast komen te zitten op het Centraal Station. Op dit soort momenten weet ik weer waarom ik liever fiets.

In drie dagen en twee nachten heb ik mijn medefarmaciestudenten leren kennen en de studievereniging farmacie met haar vele commissies en commissieleden. Spelletjes zoals zeepsopglijden, zakwaterlopen, de bierestafette en waterspons trefbal, winnen en verliezen we. Tijdens je eerste colleges zit je niet meer tussen vreemden maar tussen vrienden.

Nu mijn studie echt begonnen is heb ik al een beeld van hoe de rest van het jaar zal verlopen en dat spreekt mij wel aan. Het is heerlijk om aan een studie te beginnen, op kamers te wonen en nieuwe mensen te leren kennen. Dat studeren de beste tijd van je leven is, wil ik best geloven.

    • Sophie Perryck