Anton Goudsmit

Een onsje minder smaakt niet minder goed. Dat blijkt uit Live op het Dak!, een ingekorte versie van het concert dat gitarist Anton Goudsmit op 2 juli gaf tijdens het VPRO festival op het dak van het NEMO in Amsterdam, samen met saxofonist Efraïm Trujillo, drummer Martijn Vink en de formidabel bassende Jeroen Vierdag. De laatste stond Goudsmit ook terzijde bij het knippen en plakken voor deze cd; van de honderdtien minuten bleven er vijftig over. Als souvenir van die mooie avond is dat ruimschoots genoeg. Deze funkjazz is zo volvet dat je je er snel aan overeet. Voor lightfood lovers, yoga-adepten en zoekers naar rust bevat deze cd dus niet de ideale muziek. Maar wie tegenwind en regen op de fiets wil overwinnen heeft met Live op het Dak! de juiste speed bij de hand. Zomerse muziek op een herfstige dag. I-podje klaar en trappen maar!

Live op het Dak! (Eigenwijs EW 0578). Te bestellen via winkel.vpro.nl

    • Frans van Leeuwen