Anne Pijnenburg

17 jaar, Den Bosch,

5 havo

Profiel: Cultuur en Maatschappij

Dit profiel past het beste bij mij. Ik ga de pabo doen in Den Bosch omdat het me altijd al leuk leek om basisschoollerares te worden – al blijf ik het moeilijk vinden om nu de keuze voor de rest van mijn leven te maken. Mijn moeder is ook lerares en daardoor ben ik wat meer in contact gekomen met het vak. Ik heb er ook veel thuis over gepraat. Een vriendin van mij zit ook op de pabo. Ik ben vorig jaar naar een open dag geweest en ik heb meegedaan aan een cursus om kennis te maken met het beroep leraar. Ik ben net 17 als ik mijn diploma heb en de opleiding is vlakbij. Daarom blijf ik thuis wonen. Mijn moeder heeft ook de pabo gevolgd en wat voor een opleiding mijn vader heeft gedaan weet ik niet precies. In de Keuzegids heb ik gekeken toen ik mijn profiel moest kiezen. In het Brabants Dagblad lees ik meestal het katern over Den Bosch.

Nu Anne is precies gaan doen wat zij van plan was.

    • Margot Poll
    • En Marlies Hagers