Televisie Overige Films

Ransom (Ron Howard, 1996, VS). Door en door Amerikaans vehikel voor Mel Gibson levert het zoveelste bewijs dat de burger beter het recht in eigen hand kan nemen. Met Gary Sinise als het brein achter de kidnapping. SBS6, 20.30-22.45 uur

Bandits (Barry Levinson, 2001, VS). Postmodern mengsel van satire, misdaadkomedie en liefdesgeschiedenis. Bruce Willis en Billy Bob Thornton als populaire bankrovers. Ook met Cate Blanchett. RTL7, 20.30-22.50u.

The Gift (Sam Raimi, 2000, VS). Spookachtige whodunit met Cate Blanchett als helderziende huismoeder die de snode intriges doorziet van stadgenoten in het broeierige Amerikaanse Zuiden. Keanu Reeves werd tegendraads gecast als bullebak met baseballpet. Net5, 22.25-0.25 uur

Mortal Thoughts (Alan Rudolph, 1991, VS). Thriller van de regisseur van Choose Me is psychologisch Kammerspiel waarin de kameraadschap tussen Glenn Headly en Demi Moore ertoe leidt dat eerstgenoemde zich kan ontdoen van haar echtgenoot (Bruce Willis). Speelt zich voor belangrijk deel af in verhoorkamer van agent Harvey Keitel. RTL7, 22.50-0.45 uur

.Greed (Erich von Stroheim, 1924, VS). Zwijgend meesterwerk van Hollywoods homme terrible Von Stroheim (1885-1957). Frank Norris' naturalistische roman McTeague werd tot in elk detail gevolgd voor even minutieuze als cynische analyse van fysiek en moreel verval van de menselijke soort. Met Gibson Gowland, ZaSu Pitts, Jean Hersholt. Arte, 0.15-2.25 uur

.Îles flottantes (Nanouk Leopold, 2001, Nederland). In haar speelfilmdebuut schetst de regisseuse van Guernsey een behoedzaam, tragikomisch portret van verraad en vriendschap tussen drie `meisje van dertig', die net als het klassieke Franse dessert op `drijvende eilanden' lijken. Ned.3, 0.25-1.50 uur én nog een week lang te zien via de website:

www.uitzendinggemist.nl