Televisie Film van de dag

Will Randall is een braverik die al vele jaren bij een uitgeverij werkt. Op een dag wordt hij links en rechts ingehaald door een jongere collega die zijn vrouw en zijn baan inpikt. Will is hulpeloos. Wat kan hij tegenover de energie van zijn rivaal stellen? Dan wordt hij aangevallen door een wolf en die beet maakt bij hem precies de energie los die hij nodig heeft om terug te vechten.

De zeer ervaren Hollywood-regisseur Mike Nichols, die halverwege de jaren zestig zijn carrière begon met twee bijtend-geestige films, Who's Afraid of Virginia Woolf en The Graduate, maakte van Wolf (1994) opnieuw een schijnbaar luchthartige komedie. Maar intussen is de boodschap toch maar duidelijk: je redt het alleen in de jungle die de moderne maatschappij is als je alle beschaving van je afgooit en in het herentoilet op instinctieve wijze je terrein afbakent. Jack Nicholson en Michelle Pfeiffer spelen de hoofdrollen. Als de film zelf al niet zo intrigerend was, dan zouden zij al genoeg reden zijn om te kijken.

Wolf, Canvas, 23.10-01-10u.