Serious Pranksters

Ik ben een meisje en ik zit in een bandje met vier jongens. Ik speel gitaar en er zitten een drummer, een bassist en nog een andere gitarist in de band. Er is ook nog een jongen die zingt. We zijn bij elkaar gekomen toen we met het schoolfeest een liedje van Metallica moesten spelen. Jelle, de bassist van de band, zijn vader is de drummer van de band De Dijk. Jelle heeft dus een kleine bloedhete studio in zijn tuin. Daar gaan we altijd oefenen. Eerst was onze naam Ironnica, omdat dat een beetje op Metallica lijkt. Maar toen zei de zanger dat we anders leken op een coverbandje en dat wouden we niet, dus we heten nu Serious Pranksters. We zijn nu bezig met een liedje, het heet You change. Het is wel cool, want als ik op school ben dan vragen kinderen soms: ,,Kun je vanmiddag bij mij spelen.'' En dan zeg ik: ,,Nee, want ik ga oefenen met `De Band'. Dat klinkt wel cool.

Eigen muzieknieuws van Jacky Hooft, 10 jaar, uit Amsterdam